Campagnedirecteur Bossen, Nederland


Mighty Earth, een wereldwijde organisatie voor milieucampagnes, zoekt kandidaten voor een in Nederland gevestigde Campagnedirecteur Bossen. We zijn op zoek naar een getalenteerd persoon om campagnes te voeren die de bossen beschermen door gebruik te maken van de invloed van in Nederland gevestigde bedrijven, financiële instellingen, overheidsfunctionarissen, de media en het publiek. De primaire focus van de positie is onze campagne om het regenwoud van de Amazone en andere ecosystemen in Latijns-Amerika te beschermen en de rechten van inheemse gemeenschappen die daarvan afhankelijk zijn te ondersteunen. De campagnedirecteur zal waar nodig een deel van zijn/haar tijd besteden aan andere campagnes van Mighty Earth. Bent u bevlogen over klimaatverandering, wilt u de wereldwijde landbouw transformeren om een duurzamer voedselsysteem te creëren en wilt u bij een zeer effectieve organisatie werken? Dan ontvangen wij graag uw sollicitatie.

Wie wij zijn: 

Mighty Earth is een wereldwijde campagneorganisatie die zich inzet voor de bescherming van tropische bossen, oceanen en het klimaat, en onze medewerkers zijn over de hele wereld gevestigd. We hebben een leidende rol gespeeld bij het overtuigen van ‘s werelds grootste voedsel- en landbouwbedrijven om een beleid te voeren waarbij ontbossing en schending van de mensenrechten uit hun toeleveringsketens wordt geëlimineerd, en hebben de invoering van een verschuiving van miljarden dollars naar schone energie gestimuleerd. Onze voorzitter, voormalig Amerikaans congreslid Henry Waxman, is verantwoordelijk voor een aantal van de belangrijkste milieuwetten van de afgelopen 50 jaar, met name de Clean Air Act uit 1990 en de Safe Drinking Water Act.

In 2016 hebben we een groot project gelanceerd om de bossen, savannes en de inheemse bevolking van Latijns-Amerika te beschermen, met de nadruk op het doorbreken van de link tussen industriële landbouw en ontbossing. Door middel van creatieve, indringende campagnes en slimme onderhandelingen heeft Mighty Earth belangrijke vooruitgang geboekt: we hebben drie van de vijf grootste sojabedrijven in Latijns-Amerika weten te overtuigen een krachtig beleid te voeren om ontbossing uit hun toeleveringsketens te elimineren. Maar zoals blijkt uit de branden in het Amazonegebied en de voortdurende dreiging van vijandige overheden is er nog veel meer actie nodig.

Achtergrondinformatie over de positie: 

Nederland heeft een enorm potentieel wat betreft het beteugelen van ontbossing en het stimuleren van maatregelen om de wereldwijde landbouw te transformeren en een duurzamer voedselsysteem te creëren. Nederlandse bedrijven zoals Ahold Delhaize zijn toonaangevende klanten voor ‘s werelds grootste bosvernietigers en hebben de invloed om wereldwijde veranderingen te stimuleren. Nederlandse banken en pensioenfondsen zijn toonaangevende spelers in de financiering van ontbossing en andere niet-duurzame landbouwactiviteiten, maar hebben in het verleden ook aangetoond bedrijven te kunnen beïnvloeden om ontbossing en vervuiling een halt toe te roepen.

Als de Campagnedirecteur Bossen, Nederland, bent u verantwoordelijk voor het opbouwen en leiden van onze campagnevoering in Nederland. Uw werk zal campagnes opzetten die bedrijven, financiële instellingen en overheidsfunctionarissen overtuigen om een krachtig milieu- en mensenrechtenbeleid te voeren.

Uw verantwoordelijkheden omvatten:

 • Een cruciale rol spelen in een internationale campagne met als doel de vleesindustrie te transformeren om een einde te maken aan de ontbossing, regeneratieve landbouwpraktijken aan te nemen en over te schakelen op plantaardige eiwitten.
 • Het ontwikkelen en implementeren van effectieve plannen en strategieën om de campagnedoelstellingen te bereiken, door communicatie, online, veld- en grassrootsactiviteiten te integreren in een zeer strategische campagne.
 • Het aangaan van gesprekken met hoge kaderleden en overheidsfunctionarissen.
 • Het opbouwen van relaties met het maatschappelijk middenveld en andere belangrijke doelgroepen in Nederland.
 • Het werven van vrijwilligers en het ontwikkelen van leiderschap om de campagne te helpen opbouwen in heel Nederland.
 • Het organiseren van campagneacties en persevenementen.
 • Het genereren van media-aandacht door middel van rapportverslagen, evenementen en persconferenties in belangrijke mediamarkten, door middel van een strategisch mediaplan en het opbouwen van relaties met verslaggevers.
 • Waar nodig werken aan andere campagnes van Mighty Earth.

Wie u bent:

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring, met een achtergrond in campagnes voor het bepleiten van maatschappelijke problemen of het organiseren van lokale bevolkingsacties.
 • U bent bevlogen over het beschermen van het milieu en het bevorderen van een rechtvaardigere samenleving.
 • U hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van een campagnestrategie en gedetailleerde plannen, het communiceren met directieleden en/of overheidsfunctionarissen en het uitzoeken hoe besluitvormers tot actie gebracht kunnen worden.
 • U bent gewend aan het werken in een zeer dynamische omgeving waar veranderingen in de politiek, de economie en andere externe gebeurtenissen regelmatig kansen en uitdagingen creëren.
 • U bent op uw gemak in het samenwerken met diverse interne en externe belanghebbenden en kunt netwerken en coalities opbouwen te midden van verschillende belangengroepen.
 • U bent een goede schrijver en kunt complexe informatie omzetten naar begrijpelijke producten, zoals persberichten, rapporten en brieven.
 • U bent internationaal georiënteerd. U hebt ervaring met en bent toegewijd aan het werken met mensen uit een verscheidenheid aan achtergronden, waaronder verschillende etnische, raciale en religieuze gemeenschappen.
 • Vloeiend Engels en Nederlands zijn vereist.

Gewenste kwalificaties

 • Aanvullende taalvaardigheden, waaronder Chinees, Portugees, Spaans, Duits of andere Europese talen zijn een pluspunt, maar niet noodzakelijk.
 • Deskundigheid op het gebied van ontbossing en landbouwvraagstukken is een pluspunt, maar niet vereist.

Meer over ons team: Mighty Earth bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, waaronder non-profit belangengroepen, verkiezingscampagnes, de overheid, de particuliere sector en wetgevende instanties, op verschillende ervaringsniveaus. We zijn er trots op dat we een gastvrije plek bieden voor mensen van elke huidskleur, leden van de LGBTQ-gemeenschap, ouders, lege-nesters en meer.

Details: Dit is een fulltime positie en kandidaten kunnen overal in Nederland gevestigd zijn. De functie houdt een zekere mate van internationale reizen in. U rapporteert aan onze Europese directeur en werkt samen met andere teamleden over de hele wereld.

Deadline voor sollicitatie: Dien uw sollicitatie zo snel mogelijk in. Klik hieronder op de knop Solliciteren en voeg een doordachte begeleidende brief bij die verband legt met onze missie en uw schrijfvaardigheid aantoont. Laat ons ook weten waar u over deze functie hebt gehoord. De positie blijft geplaatst totdat deze is gevuld.

Salaris en arbeidsvoorwaarden: Deze functie is bedoeld als een fulltime consultingopdracht.  De compensatie is concurrerend en in overeenstemming met uw ervaring. We kunnen uw compensatieverwachtingen al vroeg in het sollicitatieproces bespreken. We staan ​​open voor het bespreken van de mogelijkheid van een fulltime, betaalde functie na deze consultingopdracht.

Mighty Earth is een werkgever die gelijke kansen biedt; wij verbieden ten strengste discriminatie tegen een werknemer of sollicitant op grond van ras, geloof, huidskleur, geslacht, religie, nationale herkomst, leeftijd, seksuele geaardheid, handicap, genderidentiteit of -uitdrukking of enig andere wettelijk beschermde kenmerken. Vrouwen, mensen met een getinte huidskleur en leden van de LGBTQ-gemeenschap worden sterk aangemoedigd om te solliciteren.